Persoane interesate

marți, 24 iulie 2012

Studiu: Cantitatea de bere produsă în Moldova este în creștere

În total pe tot parcursul anului 2011 în lume au fost produse circa 1,9 miliarde de hectolitri de bere. Un sfert din acest volum i-a revenit Chinei, unde consumul anual al acestei băuturi a ajuns la 490 de milioane de hectolitri. Cel puțin asta arată datele unui raport realizat de Barth-Haаs Group.

Piaţa berii din Asia cunoaște o perioadă de creştere rapidă, consideră experții. Mai mult, berea chineză este practic "fabricată pe apă" devenind foarte limpede și uşoară.

Pe locul al doilea în clasament s-au plasat Statele Unite. Anul trecut, americanii au produs 225 de milioane de hectolitri de bere. Potrivit studiului, spre sfârşitul anului 2011 în SUA au existat 1989 de producători de bere, majoritatea dintre care fiind fabrici private mici.
Pe locul trei a ajuns Brazilia, care în 2011 a produs 133 de milioane de hectolitri de bere.

În ceea ce privește Republica Moldova, deși volumul de bere produs este în creștere, țara noastră se situează mai jos de mijlocul clasamentului, ocupând în Europa locul 33 din 43 de țări. Astfel, Republica Moldova a produs anul trecut 1,07 milioane de hectolitri. Asta în timp ce în 2010, cantitatea de bere produsă a fost de 905 mii de hectolitri.

Pe locul patru la nivel mondial și pe locul întâi la nivel european s-a poziționat Federația Rusă care a reușit să depășească Germania (locul doi în Europa), aceasta din urmă fiind cunoscută printr-o varietate soiuri de bere de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu