Persoane interesate

marți, 18 septembrie 2012

Unde se produce cea mai bună bere din lume ? Clasamentul celor mai bune beri din lume îl deţine berea mănăstirească Westvleteren 12

Cu toate că industria mondială a berii este dominată în prezent de câteva nume mari precum Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken sau Carlsberg, micii producători au intrat în forţă pe piaţă. Unul dintre aceştia a reuşit să câştige cu produsul său titlul de cea mai bună bere din lume, acordat de site-ul de specialitate Rate Beer, scrie CNBC.
Contrar tuturor aşteptărilor, primul loc în clasamentul celor mai bune beri din lume îl deţine berea mănăstirească Westvleteren 12, produsă de călugării din localitatatea belgiană omonimă. Juriul compus din 79 de degustători a acordat cea mai înaltă distincţie băuturii produse de abaţia Saint Sixtus din Westvleteren, după ce a analizat peste 140.000 de tipuri de bere înscrise în concurs de cei circa 12.000 de producători din întreaga lume.

Călugării sunt asaltaţi de numărul mare de cereri venite din partea pelerinilor şi a colecţionarilor veniţi din toată lumea. Pentru a putea face faţă, călugării de la mănăstirea Saint Sixtus au limitat frecvenţa cu care un client poate cumpăra bere.
Regulamentul de pe site-ul mănăstirii stipulează că "este obligatoriu să treacă 60 de zile până când acelaşi automobil care a preluat o comandă are voie să revină pentru una nouă". În plus, potrivit aceluiaşi regulament, "trebuie să treacă cel puţin 60 de zile până când se poate face o nouă comandă de la acelaşi număr de telefon".
Tot pe site-ul abaţiei Saint Sixtus se mai precizează şi că berea este comercializată doar clienţilor individuali, care nu au dreptul să o vândă mai departe altor persoane. Berea se vinde în lăzi de 24 de sticle.
În topul celor mai bune beri ale acestui an, locul al doilea a fost câştigat de Narke Kaggen Stormaktsporter, produsă de Narke Kulturbryggeri, din Orebro, Suedia. Locul al treilea a fost acordat berii Rare Bourbon County Stout, produsă de Goose Island Beer Company în Chicago, Statele Unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu